Big Agnes, starostlivá Mother of Comfort

Pamatuješ si ještě na ty trojúhelníkovité stany z dob pionýrských táborů? Oranžové nebo khaki, jako by je jedna matka, vojenská celta měla. Uvnitř spacák, či vlastně těžká široká přikrývka se zipem, který když jsi chtěl sbalit, potřeboval jsi na to extra batoh, ne-li rovnou extra auto. Amen, kemping byl o jiném než dnes, když se s moderním spacákem na dně batohu můžeš vesele vydat kamkoli a nebát se chladu. Neboť co je horší na stanovačce, než noc probdělá v třesu přesto, že máš oblečené úplně všechno.

V Big Agnes si řekli: špatný spánek nevermore! Tedy, nejprve to byla jen parta mladých outdooristů z Colorada, která spala venku ráda. A zdálo se jim, že potřebují ještě lepší vybavení, než je dostupné na trhu, a měli i dobrý nápad. Založili firmu Big Agnes a pustili se do realizace svých nápadů. Jejich filozofií je vyrábět kvalitní vybavení na kemping tak, aby ze spaní venku udělali dostupné a příjemné dobrodružství pro každého, nejen pro rodilého Ironmana.

Spacáky Big Agnes jsou nejcharakterističtější svým systémem připínání podložky

Jednoduchá věc, která zabrání takovým nepříjemnostem, jako že se ve spánku skutálíš na zem nebo se při pohybu zamotáš do spacáku jako larva bource morušového. Ne, ne, karimatka zůstane pěkně na místě a ty budeš celou noc ležet na ní.

Výborná vychytávka Big Agnes spacáků je i možnost upravit si tvar spacáku pomocí speciálních bočních zipů. V místě, kde zip otevřeš, získáš přes 12 cm plus k šířce spacáku. Pokud spíš roztažený jako mořská hvězdice, rozepneš si spodní a vrchní část, klaustrofobik nebo Hulk si rozšíří spacák až o cca 25 cm a ti, co rádi spinkají v poloze faraóna, si nechají zip uzavřen. Některé modely se dají rozšiřovat pomocí samostatného klínu.

navod na spacak
Možnosti adjustace spacáku pomocí postranních zipů

Čtěte také: Ruksak náš každodenný


Potěší i detaily jako například vnitřní kapsička na mobil nebo všitý návlek na polštář (pokud si ho zapomeneš doma, strčíš tam poskládaný svetr). Polštář ti tak zůstane celou noc pod hlavou (ne na hlavě nebo vedle ní).

 

Samozřejmě, na to, aby obstály v konkurenci dost nasyceného trhu s outdoor / kemping vybavením, v Big Agnes stále drží krok s technologiemi. Používají vysoce odolné, ultralehké látky s vodoodpudivou úpravou. Certifikát bluesign potvrzuje vysoký ekologický standard použitých materiálů. V nabídce je péřová i syntetická výplň. Big Agnes spacák je i pro nerozlučné dvojice, které už nechtějí na stanovačce bojovat s tím, jak se dostat k sobě blíž. Jednoduše si koupí double spacák.

Pokud tě to táhne na noc ven, zainvestuj do spacáku navrženého lidmi, pro které je kemping způsob života. Vědí, co člověk potřebuje pro kvalitní spánek a pracují ze všech sil na tom, aby jejich produkty nabízely ten nejvyšší komfort. A abychom si mohli užívat úžasné výhledy ráno ze stanu. 

big agnes spacak

You Might Also Like